Kaars verzorging
Brandtijd - Laat de was bij de eerste verbranding helemaal (of tot aan) de randen van de kaarscontainer smelten. Als je dat niet doet, zal je kaars de neiging hebben om een ring te vormen op de plek waar de was is gesmolten. Bij de volgende keer dat je de kaars aansteekt kan deze “tunnelen”. De volgende keer dat je de kaars aansteekt, ongeacht hoe lang deze brandt, zal de was waarschijnlijk alleen smelten tot aan de randen van de eerste ring. Daarom moet de kaars elke keer dat je hem aansteekt 3 tot 4 uur branden.
Knip de pit af - Kort de lont in tot 5 mm en als er een ‘paddenstoel’ ontstaat op de lont, knijp je de bovenkant eraf. De vlam krijgt hierdoor de juiste grootte en brandt de kaars niet te snel. Je krijgt een optimale brandtijd gedurende de levensduur van de kaars. Het trimmen van de lont draagt niet alleen bij aan de brandduur, maar het zorgt er ook voor dat je geen residu of roet van je lont krijgt. Ongetrimde lonten zien er rommelig uit, ze kunnen rookvorming veroorzaken en de kaars gaat minder lang mee.
Veilig branden - Laat uw kaarsen niet onbeheerd achter en plaats ze uit de buurt van tocht, kinderen en huisdieren. Plaats kaarsen altijd op een hittebestendige ondergrond en op een vlakke, stabiele ondergrond. Lees en volg altijd de instructies van de fabrikant voor gebruik en veiligheid. Doof een kaars als de vlam te dicht bij de rand van de container of bij de bodem komt. Een brandende kaars mag niet als nachtlampje worden gebruikt. Een kaars mag niet langer dan vier uur per keer branden. Brand de kaars niet als de container is gebarsten, bekrast of beschadigd. Als zich roet vormt aan de binnenkant van de pot, doof de kaars, wacht tot deze is afgekoeld en veeg hem vervolgens af met een vochtige doek. Trim de lont, voordat je de kaars opnieuw aansteekt.
Hoe bewaar je jouw kaars? - Wanneer je kaars niet wordt gebruikt, bewaar hem dan op een koele, droge plaats en dek hem af om de was te beschermen tegen stof, dat de geur kan verminderen en problemen kan veroorzaken tijdens het branden. Condensatie op het oppervlak van een kaars is een teken dat deze niet correct of te lang is opgeslagen. Zorg ervoor dat je dit wegveegt met een papieren doekje voordat je het aansteekt. Kaarsen te lang bewaren kan de geur aantasten, dus gebruik uw kaars binnen een redelijke termijn om het meeste uit de mooie geur te halen.
Blijf veilig en geniet!